Vintage geboortekaartje

 

Vintage geboortekaartjes

Studio POPPY maakt vintage geboortekaartjes die geïnspireerd zijn op prenten tussen de jaren ’10 en ’70. Maar je kan ze zeker niet ergens schalen want de kleinste elementjes kunnen de basis zijn voor een vintage geboortekaartje anno nu. We houden van dat retro, nostalgische, vintage of ouderwetse gevoel en vooral de details doen je aan vroeger denken. Stuk voor stuk kunstwerkjes waar elementjes gevonden, geleend en zelf geschilderd zijn.
De vintage geboortekaartjes zijn dan ook tijdloos en illustratief. Er is altijd wel een grapje in te vinden als je goed kijkt. En ja, op papier kan alles. Een zeehond en pinguïn die op de rug van een walvis meereizen of een heuse dierenparade die naar het kleine babietje komen kijken. De retro afbeeldingen lenen zich ook heel goed om te laten drukken op hout of canvas voor het kinderkamertje.

Retro geboortekaartje winter met konijntjes en baby in mandje

Geboortekaartje botanisch met giraffe en aapjes. Dit jungle geboortekaartje is hip en speels zonder zoet te zijn. Het jungle thema kun je ook doortrekken naar het jungle kinderkamertje.

geboortekaartje herfst met baby in mandje in het herfst zonnetje. Het vogeltje fluit en de poes maakt zijn wandelingetje

 

Geschiedenis geboortekaartjes

Het versturen van een geboortekaartje is een geweldige manier om te laten weten dat jullie kindje is geboren. Je kun er een persoonlijke aankondiging van maken met alle keuzes van nu. Alle stijlen, formaten, kleuren, materialen zijn voorhanden voor het meest originele geboortekaartje.
Toch heeft de geboorte aankondiging op papier nog niet heel lang zijn intrede gedaan. Pas rond de jaren 70 worden er geboortekaartjes verstuurd zoals wij ze nu zo’n beetje kennen.

 

De eerste geboorte aankondigingen

De eerste geboortebrieven werden rond 1850 verstuurd. Het was ingetogen en had een praktische functie. Het was een formele manier om te laten weten dat er een kind was geboren. Papier was duur en drukwerk was alleen weggelegd voor de rijksten.

 

  • In de jaren ’10 had je een keuze, je kon zelf het drukwerk verzorgen of je koos voor een illustratieve bestaande kaart waar je handmatig de geboortegegevens op in kon vullen. Het zelfgedrukte kleine kaartje was formeel met de nodige gegevens en zonder kleur of illustratie. Op de voorgedrukte vintage geboortekaartjes sierden vooral de ooievaars de mededelingen.

 

 

    • In de jaren ’60 begon drukwerk op te komen in kleur en met een speels prentje erbij. De kaartjes waren nog steeds klein en de inhoud van de teksten persoonlijker. Zo werden er voor het eerst voornamen genoemd van de ouders.

 

    • De jaren ’70 vintage geboortekaartjes begon trends te volgen. De prentjes en kleuren waren ècht retro en vaak in het bruin en/of oranje. Maar ook de typische illustraties zie je veel op de voorkanten prijken.

 

  • Vanaf de jaren ’80 tot nu toe is er natuurlijk veel gebeurd. De vintage geboortekaartjes werden persoonlijker, kleurrijker, fantasievoller. Vandaag de dag kennen we natuurlijk een keur aan verschillende geboortekaarten in alle stijlen.

 

Zal ik jullie eens laten zien welke vintage geboortekaartjes van Studio POPPY geïnspireerd zijn uit welke tijd?

Geboortekaartje nostalgisch bos met vos, hert, konijn en vogeltje. Een romantisch geboortekaartje voor hem en haar.

Geboortekaartje jungle met dieren die in de jungle voorkomen. De panter, jaguar, toekan, aap en kakatoe. Een hip geboortekaartje jungle voor wie van niet te zoet houdt. Trendy geboortekaartje 2018.

Dit geboortekaartje is echt geïnspireerd op afbeeldingen uit de jaren ’10. Er zijn veel prenten beschikbaar van kerstkaarten en kaarten die ze met pasen verstuurden. Dit jongetje is onmiskenbaar van die tijd. Veel studies van dieren en planten werden er in die tijd gedaan. Ze werden niet gefotografeerd maar getekend. En die dieren zie je hier nu ook terug.

Geboortekaartje met paddestoelen en bosdieren en vogeltjes. Dit ostalgische geboortekaartje met paddestoelen is een beetje sprookjesachtig zoals je dat van Studio POPPY geboortekaartjes kent. De bosdieren komen even kijken naar het pasgeboren babietje.

Retro geboortekaartjes en nostalgische geboortekaartjes van Studio POPPY. Deze speciale herfst geboortekaartjes maken het extra bijzonder.

Dit is een kaartje dat qua groen en paddestoelen nog uit de jaren ’10 stamt. Maar dit is gecombineerd met de mateloos populaire babies uit de jaren ’40

Luchtballon met dieren. Nostalgische geboortekaartjes van Studio POPPY zijn een feestje om naar de te kijken. De vele details waarin je de nostalgische en retro stijl herkent maken dit geboortekaartje een beetje meer bijzonder dan de rest. Vraag eens proefkaartje aan en ervaar de hoge kwaliteit van de geboortekaartjes.

Geboortekaartje nostalgisch bus met circus dieren zoals neushoorn, olifant, koe, beer, giraf, hond, tijger, zebra, aap, pinguin en poes. Een geboortekaartje waar retro en nostalgie samen komen in een mooi illustratief geboortekaartje.

Geboortekaartje met kangoeroes die naar de pasgeboren kangoeroe komen kijken. Nostalgische geboortekaartjes van Studio POPPY zijn een feestje om naar de te kijken. De vele details waarin je de nostalgische en retro stijl herkent maken dit geboortekaartje een beetje meer bijzonder dan de rest. Vraag eens proefkaartje aan en ervaar de hoge kwaliteit van de geboortekaartjes.

Je kunt zien dat dit vintage geboortekaartje geïnspireerd is door de jaren ’60. Zie je dat ze zo uit de Gouden Boekjes zijn komen lopen? Hele fantasievolle prenten, dáár zijn we gek op bij Studio POPPY.