Foliedruk, prachtige luxe afwerking voor jouw favoriete kaartje

 

Wat is foliedruk?

Foliedruk is een laagje folie dat op de kaart gedrukt kan worden. Foliedruk is er in drie varianten: goudfolie, zilverfolie en koperfolie. Een laagje goudfolie is mooi voor bijvoorbeeld de naam op de voorkant of bepaalde accenten dat de kaart extra bijzonder maken. Het geeft een bijzonder effect, het licht op en glanst. Extra mooi dus onder de lamp, daglicht of in de zon. Het geeft een extra luxe afwerking aan jouw toch al zo mooie kaartje.

 

Hoe werkt foliedruk?

Foliedruk komt bovenop de fullcolor bedrukte kaart. Waar de foliedruk komt, wordt eerst een primer aangebracht zodat de folie alleen daar hecht en niet aan de recht van het drukwerk. Dan wordt de goudfolie, zilverfolie of koperfolie aangebracht. Deze folie is nog erg krasgevoelig en zodoende wordt er een laagje transparante lak aangebracht over de folie. Dit laagje lak zorgt voor een extra mooi 3D effect dat je kunt zien en voelen. Jouw foliedruk kaartje is klaar om bewonderd te worden.

 

Op wat voor papier wordt de folie gedrukt?

Voor de geboortekaartjes hebben we vele papiersoorten om tussen te kiezen. Echter voor een kaartje met goudfolie zijn we wel gebonden aan een specifieke papiersoort waarop de goudfolie zich het beste kan hechten. Na lang zoeken en proberen zijn we uitgekomen op coated karton. Coated karton is een gladde en stevige papiersoort en heeft een silk toplaag aan beide zijden. Hierdoor komt het goudfolie er duidelijk en mooi op te liggen. Het is een 300 grams papiersoort, een mooi luxe papier die we van harte aanbevelen.

 

Voor welke kaartjes is foliedruk geschikt?

Voor elk kaartje waar jij graag folie op terug wil zien. We kunnen alle kaartjes omzetten in een kaartje met bijvoorbeeld goudfolie. Geboortekaartjes die zich er het beste voor lenen zijn de kaartjes met het jungle thema. Deze botanische geboortekaartjes lenen zich prachtig voor goudfolie en koperfolie en passen helemaal in de bohemian trend van nu. We kunnen ook bestaande kaartjes ombuigen met meer wit zodat ze ook geschikter zijn voor foliedruk. Immers een geboortekaartje met koperfolie heeft niet veel meer nodig. Misschien een mooi accent uit één van de aangeboden geboortekaartjes. Met andere woorden, mix and match in combinatie met folie is altijd een goed idee! Dus heb jij een idee, laat het ons vooral weten.

 

Kan ik een proefkaart met foliedruk aanvragen?

Ja dat kan. Omdat een kaartje met foliedruk een uiterst secuur en tijdrovend werkje is, duurt het iets langer voor je de proefdruk in huis hebt. Reken op 2 a 3 werkdagen. De prijs voor een foliedruk proefkaartje ligt dan ook iets hoger dan de gewone proefkaartjes, namelijk €10,00 per stuk inclusief verzenden.

 

Enveloppen

Er zijn prachtige gouden enveloppen verkrijgbaar en enveloppen met een gouden inlay. We hebben ze in de varianten petrol, zand, oud roze en wit. Een mooi folie geboortekaartje maak je pas ècht af met een mooie envelop. Deze enveloppen zijn €0,45 per stuk.

 

Echte goudfolie of goudlook

Geboortekaartjes met goudfolie zijn wat hoger in prijs dat zonder goudfolie. Laat jouw budget dit toch niet helemaal toe? We kunnen ook heel mooi met een ‘goudlook’ aan de slag. Dat wil zeggen dat we de elementen die we eigenlijk voor echte goudfolie in gedachten hadden, vervangen voor een beeld dat dezelfde look heeft. Maar dus geen echte goudfolie is. Wij helpen je hier gratis mee. Het is dan misschien geen echte folie, maar de kaart is minstens zo mooi!

 

Foliedruk en maatwerk

Foliedruk is een bewerkelijk proces. De bestanden moeten op een specifieke manier aangeleverd worden bij de drukkerij. Los van het ontwerp. De drukkerij heeft er een secuur werkje aan om elk geboortekaartje op juiste plek te voorzien van goudfolie. Dus wij vragen bij kleine maatwerk oplossingen €25 studio kosten. Bij bijzondere opdrachten minimaal €50 ontwerpkosten. Vraag altijd eerst even naar de offerte.

 

Bijzonder geboortekaartje

Met een goudfolie, zilverfolie of koperfolie geboortekaartje heb je echt iets bijzonders in handen. Het komt niet zomaar uit de machine rollen, foliedruk is pure ambacht waar met de hoogste precisie aan gewerkt wordt. Wij helpen je heel graag aan jullie unieke geboortekaartje voor jullie nieuwe aanwinst.