Bijzondere geboortekaartjes

 

Wat maakt een geboortekaartje bijzonder?

Een geboortekaartje is eigenlijk altijd bijzonder, want hij is door jullie gekozen. Daarnaast speciaal voor jullie gepersonaliseerd, eventueel aangepast en gedrukt. Jullie hebben een kindje gekregen, of misschien wel twee. En de hele wereld mag het weten! Hoe bijzonder om dat met bijzondere geboortekaartjes kenbaar te maken.

Bij Studio POPPY maken we geboortekaartjes met een vleugje van vroeger. Collage kunst waarbij het origineel nauwelijks nog te herkennen is. Winterse tafereeltjes, zomerse landschappen, lente weide en herfstig bos, alles wordt met kleine elementjes in elkaar gezet. Een hele klus, zeg maar gerust een monnikenwerkje. Geen detail wordt overgeslagen, want juist die details maken het geboortekaartje bijzonder. Een vlindertje op een bloem, vogeltje op een schouder, een knipoog in de kaart maakt je vrolijk.

 

Trends geboortekaartjes

Wij houden social media, tijdschriften en beurzen goed in de gaten voor de laatste trends. Ze inspireren enorm en we geven er zelf een draai aan. Zo ontstaan er weer bijzondere geboortekaartjes voor de collectie die nooit op een ander kaartje lijken in deze trend. Wat is ons opgevallen?

Walvis en zeepaardje

De eerste trend voor 2019 zijn dieren in het water. Denk aan een walvis, zeepaardje, inktvis krab of visjes. Een ruim begrip maar in onze collagekunst kunnen wij daar zeker wat mee. Zeegroen… aquablauw… vrolijke-onder-zee-avonturen zijn aan ons natuurlijk wel besteed. We combineren dit in bijzondere kleuren, grappige twists en een mooie eenheid moet ervoor zorgen dat jouw geboortekaartje een waar kunstwerkje wordt.

 • Geboortekaartje walvis

  Geboortekaartje walvis

  Geboortekaartje walvis met pakjes en feestmutsje. Geboortekaartjes van POPPY-Geboortekaartje voor al jouw retro, vintage en oud hollandse geboortekaartjes

 • Walvis geboortekaartje

  Walvis geboortekaartje

  Geboortekaartje walvis met pakjes en feestmutsje.

 • Geboortekaartje walvis en zeehond

  Geboortekaartje walvis en zeehond

  Retro geboortekaartje met walvis, de zeehond en pinguïn reizen met hem mee door de zee.

Jungle

We zagen dat thema jungle ook al een trend in geboortekaartjes was in 2018. In 2019 blijft dit zeker ook nog zo. De jungle dieren komen ruimschoots aan bod. De giraffe, toekan, olifant, tijger, luipaard, jaguar en aapjes in alle soorten en maten. Bij studio POPPY wel met een zonnebril op of met een net jasje aan. Misschien even door de verrekijker turen om te zien waar de tijger toch zit. Planten en bananenbomen kleden het geboortekaartje weeldering aan. Het botanische thema blijft namelijk ook voorlopig nog een hit. En zo zie je, een trend wordt op deze manier toch een heel bijzonder geboortekaartje. Je bent uniek met dit kaartje en zeker niet één van de velen. Zeker met gouden accentjes valt jóuw geboortekaartje absoluut onder de categorie bijzondere geboortekaartjes. We houden het ingetogen met wat accenten, de naam of een gouden envelop.

 • Geboortekaartje jungle

  Geboortekaartje jungle

  Geboortekaartje jungle met dieren die in de jungle voorkomen. De panter, jaguar, toekan, aap en kakatoe. Een hip geboortekaartje jungle voor wie van niet te zoet houdt. Trendy geboortekaartje 2019.

 • Jungle geboortekaartje

  Jungle geboortekaartje

  Geboortekaartje botanisch met giraffe en aapjes. Dit jungle geboortekaartje is hip en speels zonder zoet te zijn. Het jungle thema kun je ook doortrekken naar het jungle kinderkamertje.

 • Geboortekaartje olifant

  Geboortekaartje olifant

  Geboortekaartje nostalgisch met moeder en baby olifant in jungle met bloemen.

 • Geboortekaartje jungle safari

  Geboortekaartje jungle safari

  Geboortekaartje jungle safari met de volkswagen. De giraffe, toekan en aapjes gaan mee met genoeg proviand. Ze hebben trek gekregen in een banaan of ananas. De tijger komt ook al kijken wat er te zien is.

 • Geboortekaartje Volkswagen

  Geboortekaartje Volkswagen

  Geboortekaartje jungle safari met de volkswagen. De giraffe, toekan en aapjes gaan mee met genoeg profiand. Ze hebben trek gekregen in een banaan of ananas.

 • Geboortekaartje jungle safari met de volkswagen

  Geboortekaartje jungle safari met de volkswagen

  Geboortekaartje jungle safari met de volkswagen. De giraffe, toekan en aapjes gaan mee met genoeg profiand. Ze hebben trek gekregen in een banaan of ananas.

Vosjes en zebra

Bijzondere geboortekaartjes met een vos en/of zebra in vintage stijl. Dieren in hun eigen habitat die bij Studio POPPY wel meestal in parade lopen. Samen met allerlei andere dieren die elkaar normaal gesproken niet zo snel tegen het lijf lopen. Een olifant en een pinguïn is niet direct een combinatie. Maar het hoeft ook niet te kloppen, het gaat om het plezier dat het kaartje uitstraalt.

 • Geboortekaartje vos

  Geboortekaartje vos

  Geboortekaartje nostalgisch bos met vos, hert, konijn en vogeltje. Een romantisch geboortekaartje voor hem en haar.

 • Geboortekaartje wereldbol

  Geboortekaartje wereldbol

  Geboortekaartje retro met parade van dieren wandelend over de wereld. De leeuw met vaandel loopt voorop! In de parade lopen de zebra, kangaroo, leeuw, koe en vos mee.

 • Geboortekaartje wereld steden

  Geboortekaartje wereld steden

  Retro geboortekaartje met wereldbol. Je ziet de Dom van Utrecht, een vuurtoren, de Westertoren in Amsterdam, China Town en de Euromast van Rotterdam. Maar ook een molen, ooievaar, boot, zebra, hert, wandelwagentje, kat en vos. Nostalgisch geboortekaartje voor de nieuwe wereldburger.

 • Geboortekaartje dierenparade zebra

  Geboortekaartje dierenparade zebra

  Geboortekaartje retro met parade van dieren wandelend over de wereld. De leeuw met vaandel loopt voorop! In de parade lopen de zebra, kangaroo, leeuw, koe en vos mee.

 • Geboortekaartje zebra

  Geboortekaartje zebra

  Geboortekaartje nostalgisch lente waar dieren een bezoek gaan brengen aan de pasgeboren baby. Doet je denken aan de oude voorleesboekjes. Illustratief geboortekaartje waar het beste van vintage en retro samen komen.

 • Geboortekaartje met hert en vos

  Geboortekaartje met hert en vos

  Geboortekaartje nostalgisch dieren parade in het bos. Het beste van vintage, nostalgisch en retro komen samen in dit geboortekaartje.

Alpaca

De alpaca doet ook nog steeds mee. Ook deze zagen we al vorig jaar, maar de alpaca was zeker nog in beeld voor de trends 2019. Een aandoenlijk beest doet het goed op een geboortekaartje. De Zuid Amerikaanse kleuren en printjes laten wij natuurlijk niet achterwege. We hebben de alpaca in verschillende seizoenen afgebeeld, je ziet dat het een heel ander beeld geeft van de alpaca.

 • Geboortekaartje alpaca

  Geboortekaartje alpaca

  Lente geboortekaartje met bloemen en alpaca. Nostalgische en retro geboortekaartjes van Studio POPPY.

 • Alpaca geboortekaartje

  Alpaca geboortekaartje

  Geboortekaartje nostalgisch met alpaca in de winter. Een geboortekaartje waar retro en nostalgie samen komen in een mooi illustratief geboortekaartje

 • Lente geboortekaartje met bloemen en alpaca

  Lente geboortekaartje met bloemen en alpaca

  Lente geboortekaartje met bloemen en alpaca. Nostalgische en retro geboortekaartjes van Studio POPPY.

Bloemen

Laten we daar nu net gèk op zijn! Hoe meer hoe beter. En niet alleen in de botanische trend, maar juist ook een beetje in de retro stijl. Gekleurde bloemen die bijna een patroontje vormen binnen de kaart. Ze decoreren een landschap maar bloemen doen het ook erg goed ter decoratie van de voornaam op de voorkant bijvoorbeeld.

 

Ongestructureerde prints

Grafische prints, stipjes, dierenprints. Niet strak vormgegeven maar speels. Veelal unieke elementjes die samen een patroon vormen.

 

Kleuren zoals oker, oud roze en mosgroen en petrol

Warme kleuren die gecombineerd worden met diepe kleuren zoals donkerblauw, donkergroen, goud en koper. Als tegenhanger ook wel gecombineerd met licht mint, peach, lila of licht roze.

 

Kijk eens om je heen

Wat valt jou op? Welke trend zie jij en wil je graag terug zien in jouw geboortekaartje? Spreekt onze stijl jou aan, dan denken wij heel graag met je mee. Op maat gemaakte kaartjes beginnen vanaf €35. Maar mocht jij echt een goed idee hebben waar wij zelf nog niet aan hebben gedacht dan maken we gratis een op maat gemaakt kaartje. Een kleur aanpassen is trouwens altijd gratis. We willen samen met jou namelijk graag aan de slag voor het geboortekaartje van jouw dromen.